14 Ocak 2012 Cumartesi

Bir kere yaptırdın mı bir daha istersin! / Tattoo mania!

Dövme öyle birşey ki bir kere yaptırınca bir tane daha yaptırmak istiyorsunuz gerçekten... Bir tane daha yaptırınca da otomatikman dövmeli bir insan oluyorsunuz. "Acımadı mı?" en yaygın soru, konu dövme olunca. Cevap "hayır acımadı" : ) Ama konu dövme olunca bence asıl soru "nasıl karar verdin?" olmalı; ne yaptıracağına, nerene yaptıracağına, rengine ve herşeyine... İnsan bir şekli, yazıyı, sembolü, bir dövmeyi ömür bıyu vücudunda taşımaya nasıl karar verir?

Ben şöyle karar verdim:

Öncelikle dövme birşey ifade etmeli! Dövmelerimin hepsi hayatımın değişik dönemlerini temsil eder, o dönemde beni neyin etkilediğini, bana neyin ilham verdiğini, bazı kararları neden verdiğimi bana hatırlatır.

İkinci olarak dövme tamamı ile benim olmalı! Fikrinden, tasarımına, çizgisine kadar. Bütün dövmelerimi ben çizdim, dövmeciler benim çizimimden cildime aktardılar. Tabiki başka dövmelerden ilham alabilir, etkilenebilir hatta bazı çizgilerini, özelliklerini taklit edebilirsiniz ama yapabiliyorsanız kendiniz çizin ya da çizebilen bir arkadaşınızdan rica edin, sizin tarif ettiklerinizi sizin için kağıda aktarmaya çalışsınlar. Bir başkasının üzerindeki dövmenin aynını kendiniz taşımayı kabul etmeyin, her insan eşsizdir, dövmeleri de öyle olmalıdır.

Üçüncü olarak çok iyi bir araştırma yapılmalı! Bakabileceğiniz kadar çok dövme örneğine bakın... Bu size ilham verecektir. Ayrıca dövmenin yeri, rengi vs gibi ayrıntılarda size yardımcı olacaktır. Ama sadece dövme araştırmayın, dövmecileri de araştırın! Her dövmeci bir sanatçıdır kendi tarzınıza uyan sanatçıyı bulmaya çalışın. Ve MUTLAKA sağlığınıza dikkat edin, güvenilir, temiz iğneleri önünüzde açıp makinaya takan bir dövmeci olmasına özen gösterin.

Burada benim internetten araştırıp bulduğum en iyi üç dövme blogunu bulacaksınız; birincisi, ikincisi ve üçüncüsü.
Ayrıca dövmenizi İstanbul'da yaptıracaksanız size Ruhsel'i tavsiye ediyorum, kendisi ayrıca Hayko Cepkin'in de birçok dövmesini yaptığı gibi, onun da bir dönem çıraklığını da yapmıştır.
Ah bir de bu adam var, bir gün bir yerde yakalarsam mutlaka onun bir dövmesini taşımayı isterim. Aşağıdaki dövme de onunkilerden biri - malesef benim üzerimden bir örnek değil...





Tattoo mania in English...

You always hear "when you've got one, you'll want another" that is so true! When it comes to tattoos the most popular question is "Does it hurt?" and the answer is "No , it doesn't!" But the real question should be "How the hell did you decide?" what it should be, where it should be, who should do it, the color and everything about it... How does one decide what to wear for a lifetime?

This is how I decided:

First of all a tattoo should mean something. Mine represents different periods of time in my life.. What inspired me, why I made those decisons and the outcomes I never should forget.

Second thing is that your tattoo must be yours entirely; from the idea, to the design, if possible the lines, words, symbols must be yours, too. Try to draw your own design, you wouldn't want to carry someone else's tattoo, you are a unique person, as should be your tattoo.

Third is research research research... Try to look at as much tattoos as you can. But you should also search for the person who will do your tattoo. Every tattooist (is that a word?) is an artist and I would advise you to find "the one" who suits your style the most. And don't forget SAFETY comes first! Find a well known, reliable tattoo artist who will care about your health!

Here you will find the three tattoo blogs I love the most; one, two and three.
Also if you are to get a tattoo in Istanbul ( I don't Know why but you might...) this is the man.
And than there is this guy... If I to catch him somewhere someday I would like to carry one of his works of art on my body! The picture above is one of his works, unfortunately not on me...

3 yorum:

  1. bence bir zamandan sonra tam pislanlik oluyor. kolay kolay giderilemiyecek bir pismanlik.

    YanıtlaSil
  2. işte tam da bu sebepten iyi düşünmek, çok araştırmak gerek ; )

    YanıtlaSil
  3. "Life is what happens to you while you're busy making other plans."

    şunu yazdırıcam da nereye ne şekilde sığdırırım ondan emin değilim. ama en büyük fantazim jackass'ten steve-o stayla, sırtıma kocaman bir john lennon dövmesi yaptırmak.

    YanıtlaSil