3 Şubat 2012 Cuma

Ne okusak? / What are we reading?

Bu soğuk kış günlerinde, dışarısı kar / kış / kıyamet hepimiz evlere kısıldık kaldık. Online dizilerden gına gelmişken kim ne okuyor bir bakalım, biz de okuyalım diye düşündüm... Buyrun inceleyelim;




 İronik şekilde en çok satanlar listelerinde 1. sırada Başbakan Erdoğan'la polemiğe giren Paul Auster'in kitabı "Kış Günlüğü" var. Yazarın kendi hayatıyla hesaplaştığı bu kitap için bakınız kendisi ne demiş: “Ne de olsa zaman azalıyor. Belki de şimdilik hikâyelerini bir yana bırakıp hayatının anımsadığın ilk gününden bugüne kadar bu bedenin içinde yaşamanın nasıl bir duygu olduğunu incelemeye çalışsan iyi olur.”





 En çok okunanlar listesinde sıradaki kitap Ayşe Kulin'in sıradan hayatlarımızın kırılganlığını irdelediği "Gizli Anların Yolcusu" var. 
Kitabun arka kapağından: "Gizli Anların Yolcusu, pek çoğumuzun anlamakta zorlandığı, yargılamakta ısrar ettiği bir aşkın romanı. ayşe kulin her zamanki ustalığıyla yaklaşmaya korkulan bir konunun üstüne giderek tabuları yıkmayı deniyor.

bu romanda sadece aşkı değil, toplumun zorladığı hayatları, harcanmış çocuklukları, kendi içindeki sırlarla en yakınlarını yaralayan ailelerin öykülerini soluk kesen bir tempoyla okuyacaksınız." 



 Gelelim insan hakları ihlalleri dolayısı ile ülkemize gelmeyi reddeden bir başka yazara; sıradaki kitabımız Umberto Eco'nun "Prag Mezarlığı".... Ortaçağ tarihçisinden çok katmanlı bir tarih romanı. Umberto Eco, 2010 yılında İtalya’da yayımlanır yayımlanmaz çok satanlar arasına giren romanı Prag Mezarlığı’nda, çok renkli, çok katmanlı, çok kişilikli bir dünya sunuyor bize. Hitler’in Yahudi soykırımının gerekçesini oluşturduğu iddia edilen Siyon Bilgelerinin Protokolleri’nin ortaya çıkışını ele alıyor bu eserde. Dönemin popüler macera romanlarından gazete yazılarına kadar çok sayıda kaynağın bir araya gelmesiyle oluşan protokollerin tarihçesini, o dönemin tefrika romanlarına uygun bir tarzda ve tabii ki her zamanki gibi engin tarih, edebiyat ve popüler kültür bilgisini konuşturarak romanlaştırıyor. Üstelik dönemin kaynaklarından seçilmiş uygun resimlerle. Okurları tam bir karnaval bekliyor! -Pandora Kitabevinden

Ülkemizin en popüler kitapları böyle. Bir de ecnebilere bakalım ne okuyorlar diyorsanız, buyrun bu taraftan:

 


As the winter is closing upon us with heavy rain and mostly cloudly weather we have no choice but to stay in and entertain ourselves. It is the perfect weather for perfect books, maybe with a hot cup of coffee aside ;) So I decided to have a look at the bestseller books of this winter...




 Unfortunately Americans are still reading about "Steve Jobs" by Walter Isaacson and "The Obamas" by Jodi Kantor.




 As we look at UK bestseller lists "Before I go to Sleep" by S.J. Watson is coming up as #1. 

Memories define us. So what if you lost yours every time you went to sleep? An original, haunting and deeply chilling debut thriller, and a Sunday Times bestseller in hardcover.






 And ofcourse everybody is curious about Spielberg's new project... "War Horse" is an incredibly moving story about one horse's experience in the deadly chaos of the first world war. In 1914, Joey, a young farm horse, is sold to the army and thrust into the midst of the war on the Western Front. With his officer, he charges towards the enemy, witnessing the horror of the frontline. But even in the desolation of the trenches, Joey's courage touches the soldiers around him. By Michael Morpurgo. Taken from here ; )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder